Piepschuim betonbekisting

Piepschuim betonbekistingen ofwel EPS betonbekistingen kunnen uitstekend worden toegepast voor productie van complexe betonconstructies, welke vaak voorkomen bij architectonische betonprojecten. Over het algemeen worden traditionele betonbekistingen geproduceerd uit hout of staal, wat bij simpele, rechte constructies een goede oplossing is. Het maken van driedimensionale gekromde en vloeiende betonconstructie is op de traditionele wijze echter erg complex, arbeidsintensief en vereist een hoop vakmanschap. Dit leidt uiteindelijk tot hoge kosten waarbij het ook steeds lastiger wordt om geschikte vakmensen te vinden. Vaak is er ook een hoge productiesnelheid gewenst bij het bekisten van de betonconstructie op de bouwlocatie, waarbij de ruimte beperkt. Door het toepassen van piepschuim betonbekisting kan het gehele proces buiten de bouwlocatie worden voorbereid en uitgevoerd, waardoor korte doorlooptijden gerealiseerd kunnen worden.

 

Voordelen piepschuim betonbekisting
  • Kostenbesparing van piepschuim betonbekisting t.o.v. traditionele houten bekisting
  • Vormvrijheid, zeer geschikt voor dubbele gekromde betonconstructies.
  • Goedkoop basismateriaal, wat tevens kan worden gerecycled.
  • Verschillende afwerkingsniveaus mogelijk, van niet-zichtbeton tot hoge normen schoonbeton
  • Goede prefab mogelijkheden, mallen zijn direct toepasbaar op locatie.
  • Hoge toelaatbare druksterkte en goed waterafstotend
  • Snelle levering van betonbekisting door korte productietijd

 

Wij hebben al voor veel klanten complexe piepschuim betonbekistingen mogen maken. Zo hebben wij voor een klant speciale betonbekisting ontwikkeld met daarin geïntegreerde verticale voegen voor het leggen van stenen. Deze voegen zijn met de computer exact gemodelleerd en vervolgens CNC uitgesneden. Bekijk hier een aantal projecten waarbij piepschuim betonbekisting gebruikt is of neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Technieken

In onze fabriek in Dordrecht hebben we een uitgebreid machinepark aangelegd voor het produceren van piepschuim betonbekisting. Voor enkel gekromde mallen maken wij gebruik van onze CNC gloeidraad machine. Hiermee kunnen wij grote mallen snel en eenvoudig produceren. Bij complexere dubbel gekromde mallen maken wij gebruik van CNC Frezen. Met onze geavanceerde freesmachine met een bereik van meer dan 5 meter zijn wij in staat om moeilijke piepschuim betonbekistingen eenvoudig te produceren.

Nadat het piepschuim in de juiste vorm gesneden of gefreesd is zijn er meerdere mogelijkheden in de afwerking van het contactoppervlak van de betonmallen. Zo kunnen de mallen hoogwaardig worden afgewerkt middels glasvezelversterkt kunststof (polyester) of een polyurea hotspray coating welke in ieder gewenst niveau afgewerkt kan worden. Voor niet-zichtbeton voldoet een dunne laag coating van andere materialen ook. Door de afwerking ontstaat er een glad maloppervlak wat eenvoudig te lossen is na het storten van het beton.

 

Piepschuim betonbekisting bij Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het produceren van piepschuim betonbekisting gevestigd in Dordrecht. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. Gezamenlijk of afzonderlijk stellen deze machines ons in staat om snel grote betonbekisting te frezen en snijden. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze snij- en freesmachines aangestuurd worden door computers. Zo kunnen wij met grote precisie piepschuim betonbekisting produceren.

Naast piepschuim bewerken bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen we materialen als EPP, XPS, hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat wanneer wij betonmallen produceren. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Laat uw piepschuim betonbekisting produceren door Jules Dock Shaping! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op