Architectuur

Binnen de architectuur is steeds meer aandacht voor het gebruik vrije en gebogen vormen, het zogenaamde BLOB architectuur. Deze stijl maakt gebruik van vloeibare en organische vormen die met behulp van 3D tekensoftware worden gegenereerd. In de bouwpraktijk is het echter niet eenvoudig om al deze complexe en dubbele gekromde vormen met traditionele materialen en bouwmethoden te produceren. Productie middels 3D technieken zoals frezen en snijden in verschillende materialen kunnen hiervoor een betaalbare en interessante oplossing bieden. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd of neem voor meer informatie over het produceren van complexe vormen contact met ons op.

 

Technieken en materialen

Door haar brede dienstverlening is Jules Dock Shaping in staat om bijna iedere willekeurige vorm te ontwerpen en vervolgens nauwkeurig naar wens te produceren. Zo kunnen gevelpanelen, façades, gekromde brugleuningen en gekromde wandpanelen direct uit EPS (piepschuim) of een andere schuimsoort worden geproduceerd. Vervolgens kunnen deze schuimobjecten hoogwaardig worden afgewerkt middels glasvezelversterkt kunststof (polyester) of een polyurea hotspray coating welke in iedere gewenste RAL kleur en structuur worden afgewerkt. Een groot deel van deze productie kan in onze fabriek prefab worden uitgevoerd, hierdoor is er een minimale impact op de bouwplaats.

Naast het direct frezen van de vorm uit schuimmateriaal is het ook mogelijk om een negatieve mal van de gewenste organische vorm te frezen. Uit deze mallen kunnen vervolgens betonnen schaaldelen of composiet panelen worden geproduceerd. Waarbij ook gebruikt kan worden gemaakt van bio-based hars systemen. Jules dock kan u dan ook uitstekend ondersteunen bij het ontwikkelen van uw organische bouwwerken. Hieronder vind u onze verschillende materialen waarmee wij complexe vormen produceren in de architectuur.

 • EPS (piepschuim)
 • PUR
 • PIR
 • Composiet (polyester)
 • Polyurea hotspray
 • Tooling pasta
 • Hout
 • Voor meer mogelijkheden kunt u ons bellen of mailen.

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het produceren van complexe vormen gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Naast complexe vormen frezen bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

 • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
 • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
 • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw product te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op