EPS (Piepschuim) snijden

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat voor u uw EPS kan snijden? Maak kennis met Jules Dock Shaping. Onze dienstverlening richt zich volledig op CNC frezen en snijden van allerlei schuimsoorten. We snijden EPS voor zowel bedrijven als particulieren. Beschikt u over EPS dat u in een bepaalde vorm of plaat wilt laten snijden? Dan is Jules Dock Shaping hét bedrijf voor u. EPS is zeer breed toepasbaar, daarom hebben wij ook een brede variatie aan klanten in allerlei soorten markten zoals kunst, interieur, bouw en infra, blowups en ga zo maar door. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd in EPS of neem voor meer informatie over het CNC snijden van EPS contact met ons op.

 

Soorten EPS

EPS staat voor ‘expanded polystyrene’, wat geëxpandeerd polystyreen betekent. Het materiaal staat ook wel bekend als piepschuim. Ons bedrijf kan EPS snijden met behulp van onze CNC snijmachine. EPS is er in verschillende maten en dichtheden. Hieronder vindt u de verschillende soorten die wij bewerken. Voor meer mogelijkheden in soorten EPS kunt u ons bellen of mailen.

  • EPS 60 (15 kg/m³)
  • EPS 100 (20 kg/m³)
  • EPS 150 (25 kg/m³)
  • EPS 200 (30 kg/m³)
  • EPS 250 (35 kg/m³)

 

Technieken

In onze fabriek in Capelle aan den IJssel hebben we een uitgebreid machinepark aangelegd voor het EPS snijden en snijden van andere materialen. Voor het EPS snijden hebben we een speciale gloeidraad machine die zeer geschikt is om piepschuim te bewerken. Onze machines kunnen 3 assen tegelijkertijd aansturen, zodat wij uw EPS kunnen snijden in zowel 2D platen als 3D vormen. Wij snijden het EPS naar gewenste vorm, maar wanneer het product te complex is om het te snijden hebben wij de mogelijkheid om het te vervangen door EPS frezen. Wij beschikken over 3 freesmachines die worden aangestuurd middels computers. Geen vorm is ons te gek!

We bewerken dan ook EPS voor diverse markten en toepassingen. Uit EPS kunnen wij allerlei soorten objecten produceren zoals letters, cijfers, standbeelden, grote kunstwerken, mallen en ga zo maar door. Naast EPS snijden wij ook andere materialen zoals XPS en EPP van verschillende dichtheden met onze machines.

 

Over Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het bewerken van EPS gevestigd in Capelle aan den IJssel. In onze fabriek in Capelle aan den IJssel hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. Gezamenlijk of afzonderlijk stellen deze machines ons in staat om snel grote objecten uit schuim te frezen. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze snij- en freesmachines aangestuurd worden door computers. Dat stelt ons in staat om met grote precisie EPS te snijden. Naast schuim bewerken bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen we materialen als hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw schuim te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op