Opdracht

EPS Betonmal

Ook in de bouw weten ze Jules Dock Shaping te vinden voor hun betonmallen.

Voor de bekisting van het Amalia viaduct op Maasvlakte II hebben de CNC engineers vier betonmallen gemaakt van 12 x 2.5 x 1 meter. De maldelen zijn onderdeel van de bekisting van de brug, waar 1600 kuub beton in gestort is. Dit project betekende wederom een hal vol met piepschuim en een hoop tekenwerk.

De blokken waarvan de betonmallen zijn gemaakt zijn maximaal 4 meter lang. Verschillende blokken zijn in verschillende vormen gesneden, waarna ze als een puzzel in elkaar horen te passen. Gelukkig doen de machines precies wat ze moeten doen en paste alles precies. De timmermannen die de mallen in de bekisting moesten plaatsen waren blij verrast. Met behulp van de bijgevoegde tekeningen kon alles in elkaar gezet worden en aangesloten worden op de bekisting.

Tijdens het storten mochten we op uitnodiging van de projectleider aanwezig zijn om de mallen hun werk te zien doen. Een hele nieuwe ervaring en mooi om te zien dat het perfect werkt en past. We gaan er als het viaduct af is nog wel eens kijken.

Het resultaat mag er wezen. EPS betonmallen geven een verrassend mooi oppervlak in het betonnen product!

Materiaal & Techniek

SHAPING

  • EPS

  • BOUW

  • VIADUCT

  • BETON