Mallenbouw Hyperloop Atlas 02

Jules Dock Shaping heeft een hoogwaardige mal geproduceerd voor de carbon kap van de Hyperloop Atlas 02. De hyperloop is een trein die door een vacuüm buis rijdt. Door het vacuüm is er in de buis geen luchtweerstand aanwezig waardoor deze treinen een enorme snelheid kunnen halen. Een rit vanuit Amsterdam naar Parijs zou zo’n 30 minuten moeten duren. Tot nu toe wordt er nog volop ontworpen en getest om dit te kunnen realiseren.
Ruimtevaartbedrijf SpaceX houdt elk jaar een speciale wedstrijd voor de hyperloop: SpaceX Hyperloop Pod Competitie in Los Angeles. Bij deze race gaat het alleen om de snelheid die de pod kan bereiken. Het studententeam heeft dit jaar deelgenomen aan de race met de Atlas 02. Het team behaalde een snelheid van 196 km/h! Hiermee eindigde het team onder andere achter het team van Universiteit München die de competitie wonnen.
De mal heeft als basis een EPS kern. Het EPS is versterkt met glasvezel en vervolgens wordt een er harde laag aangebracht. Deze laag wordt nauwkeurig gefreesd naar de juiste afmetingen.