jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-1
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-4
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-7
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-2
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-5
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-8
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-3
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-6
jules-dock-shaping-piepschuim-attractie-9

Opdracht

PIEPSCHUIM ATTRACTIE

Weer een berg piepschuim!

Het is moeilijk te beschrijven wat dit is. Het is een koepel uit een kubus gefreesd. Het gaat dienen als piepschuim attractie in het Fries Museum te Leeuwarden. De kubus is 4,7 x 4,7 x 2,3 meter, met daaruit een koepel met een diameter van 2,1 meter gefreesd. Dit staat gelijk aan bijna 50 kuub aan piepschuim en het moest binnen drie weken weer de deur uit, want de kerstdagen kwamen er aan. Een flinke aanslag op de beweegruimte in onze productiehal.

Laag voor laag zijn er grote blokken gefreesd. Waar het in de eerste week nog zoeken was naar enige samenhang, konden we in de tweede week al voorzichtig gaan passen. De derde week bestond uit het frezen van de laatste onderdelen en het in elkaar zetten en afwerken van het piepschuim. Gelukkig klopte alles en konden we vlak voor het arriveren van de koerier het resultaat bewonderen en alvast een voorproefje krijgen van de attractie.

Voldaan zijn we de vakantie in gegaan.

Deze piepschuimen attractie wordt tot één geheel gemaakt met stucwerk en is vanaf begin februari 2018 te bewonderen in het Fries Museum in Leeuwarden. Wij gaan zeker kijken!

Materiaal & Techniek

SHAPING

  • EPS

  • FREZEN

  • ATTRACTIE

  • MUSEUM