Prototype maken

Prototype laten maken van uw ontwerp of product? Voor een prototype laten maken kunt u bij ons terecht, wij maken regelmatig prototypes voor verschillende markten en toepassingen. Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen technische, functionele prototypes, esthetische prototypes of zichtmodellen. Een combinatie van beide is vaak ook mogelijk. Functionele prototypes zijn vaak opgebouwd uit verschillende onderdelen, soms ook bestaande uit verschillende materialen. Om de kostprijs laag te houden produceren wij prototypes meestal uit materialen als MDF en EPS. Het is uiteraard ook mogelijk om hoogwaardige presentatie- en zichtmodellen te laten maken van uw product. Een beursmodel dat alle aandacht moet trekken kunnen wij bijvoorbeeld tot hoogglans afwerken. Neem voor meer informatie over het produceren van uw prototype contact met ons op.

Voordelen van prototypes laten maken

 • Bepaal of het ontwerp voldoet aan de eisen.
 • Voer testen uit door middel van het prototype, bekijk of het product functioneert.
 • De verhouding van het model bekijken zowel functioneel als esthetisch.
 • Gebruik voor presentatie doeleinden.
 • Voorkom faalkosten. Produceer eerst een prototype alvorens gebruik te maken van bijvoorbeeld dure spuitgietmallen.

 

Rapid prototyping

Rapid prototyping betekend het snel vervaardigen van uw ontwerp door middel van verschillende productietechnieken. Wij maken gebruik van rapid prototyping techniek 3D CNC frezen. Door deze techniek te gebruiken zijn wij in staat om bijna iedere willekeurige vorm nauwkeurig naar wens te produceren. CNC frezen is een goede methode om snel, goed en betaalbaar prototypes van uw producten te laten maken. Wij werken met een uitgebreid CAD/CAM systeem en geavanceerde 3D CNC freesmachines om zo snel complexe producten prototypes te produceren. CNC frezen is een volwaardige optie voor rapid prototyping. Naast frezen maken wij ook gebruik van andere technieken.

 • 3D CNC frezen: snel uw eigen ontwerp in handen hebben? Wij frezen prototypes uit diverse materialen waaronder EPS, (piepschuim), EPP en MDF.
 • 2D Hot wire cutting: het 2D snijden in diverse schuimsoorten.
 • Het produceren van mallen: Heeft u een product die geproduceerd dient te worden uit een mal? Wij kunnen relatief goedkopere mallen aanbieden in bijvoorbeeld MDF of schuim om zo kleine proefseries te produceren.

 

Materialen

Prototypes kunnen direct uit EPS (piepschuim) of een andere schuimsoort worden geproduceerd. Vervolgens kunnen deze schuimobjecten hoogwaardig worden afgewerkt middels glasvezelversterkt kunststof (polyester) of een polyurea hotspray coating welke in iedere gewenste RAL kleur en structuur kan worden afgewerkt. Naast het direct frezen van de vorm uit schuimmateriaal is het ook mogelijk om mallen in elke vorm te frezen. Uit deze mallen kunnen bijvoorbeeld kleine serieproducten geproduceerd en getest worden. Hieronder vind u onze verschillende materialen waarmee wij al vele prototypes hebben vervaardigd.

 • EPS (piepschuim)
 • PUR
 • EPP
 • XPS
 • MDF

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het produceren van prototypes gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Naast prototypes frezen bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

 • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
 • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
 • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw prototype te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op