Renovatie, Restauratie en 3D Technologie

Het karakter van een oud huis, kerk of pand wordt vaak bepaald door zijn originele (gevel) elementen. Helaas is de levensduur van die elementen niet onbeperkt. Jules Dock Shaping kan u ondersteunen bij het renoveren en in ere herstellen van oude gebouwen, ornamenten, sculpturen en gewelven. Wij maken hierbij gebruik van de nieuwste 3D technieken.

Het probleem bij veel oude gebouwen is het verweren en wegrotten van de vaak kenmerkende onderdelen van het gebouw. Het restaureren van het oorspronkelijk ornament of sculptuur is vaak een tijdrovende en kostbare klus. Daarnaast zijn er ook steeds minder vakmensen beschikbaar die deze klussen kunnen uitvoeren. Daarom kan het prefab produceren van complexe en unieke gewelven en onderdelen middels 3D CNC frezen een uitkomst bieden.

Heeft u ornamenten of sculpturen die nagemaakt of gerestaureerd moeten worden? Of heeft u een nieuw pand dat u wilt voorzien van gevelornamenten? Neem dan voor meer informatie contact met ons op.

 

Van 3D scan naar 3D object

Van de meeste oude gebouwen en onderdelen zijn geen digitale tekeningen beschikbaar, daarom wordt in veel gevallen het bestaande en aangetaste object op locatie gescand middels 3D scanapparatuur. Na het digitaal bewerken van het gescande model kan het gewenste ornament direct worden uitgefreesd met onze CNC freesmachine uit een hoogwaardig en duurzaam materiaal naar keuze. Hierbij valt te denken aan hout, kunststof blokmateriaal en composiet. Elk gefreesd onderdeel kan vervolgens worden afgewerkt in de gewenste kleur en structuur, bijvoorbeeld een gips afwerking. Ook kan de eindafwerking door de kunstenaar of beeldhouwer zelf worden uitgevoerd. Op deze manier kan een gebouw in zijn originele staat worden teruggebracht zonder compromissen op het gebied van esthetische aspecten. Hieronder vind u een project die wij hebben uitgevoerd waar moderne 3D technologie is toegepast.

Toepassingen

3D frezen is zeer breed toepasbaar op gebied van restaureren en renoveren. Bij historische werken, zoals kerken en kloosters, bestaat een groot deel van de restauratiewerkzaamheden uit het restaureren van ornamenten en sculpturen. Door middel van 3D scannen en frezen worden deze ornamenten in korte tijd gerestaureerd zonder de arbeid van een vakkunding personeel. Hieronder vind u verschillende toepassingen waar de 3D technologie van pas komt.

  • Gevelornamenten
  • Sier elementen
  • Sculpturen
  • (Monumentale) renovatie
  • Restauratie gebouwen
  • En nog veel meer! Voor meer mogelijkheden kunt u ons bellen of mailen.

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het frezen van 3D ornamenten en objecten gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Naast ornamenten en sculpturen frezen bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als kunststof en schuim CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw product te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op