Tooling block frezen (SikaBlock®)

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat voor u mallen, pluggen of modellen freest uit SikaBlock®, Raku-Tool®, Renshape® of Obomodulan®? Maak kennis met Jules Dock Shaping. Onze dienstverlening richt zich volledig op het CNC frezen van kunststof blokmaterialen uit polyurethaan (PU) en epoxy boards. We zijn dus met recht een specialist te noemen in het bewerken van Epoxy en PU blokken. Jules Dock Shaping produceert mallen, pluggen en modellen uit tooling boards voor verschillende toepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan vacuüminjectie voor composietproductie, vacuümvorm industrie, gieterijmodellen of maquettes.

Mallen uit tooling block worden meestal gebruikt voor kleine series, deze kunnen tot hoogglans gepolijst worden voor diverse toepassingen. De afwerking van onze mallen wordt voorzien vanuit ons zusterbedrijf Jules Dock Composites, zij werken uw mal tot hoogglans af door gebruik te maken van een hoogwaardige DD lak, een lak die ook in de jachtbouw wordt toegepast. Dit zorgt ervoor dat uw product naadloos en zonder oneffenheden uit de mal komt bij productie. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd of neem voor meer informatie over het produceren van mallen en pluggen contact met ons op.

 

Materiaal en toepassingen

Het materiaal van de merken SikaBlock®, Raku-Tool®, Renshape® en Obomodulan® bestaat uit polyurethaan of epoxy. Epoxy board staat bekend om zijn hoge dimensionale stabiliteit en is bestand tegen temperaturen van 130 °C. Een toepassing die hier uitstekend voor geschikt is zijn hoogwaardige mallen voor de carbon prepreg composietindustrie. De carbon producten kunnen met deze mallen onder hoge temperaturen en druk behandeld worden in een autoclaaf. De polyurethaan blokken zijn bestand tegen lagere temperaturen en ook goedkoper dan epoxy welke zeer geschikt zijn voor pluggen en mallen.

De tooling blokmaterialen die Jules Dock Shaping freest hebben dichtheden variërend van 80 kg/m3 tot 1700 kg/m3. Blokmaterialen met een dichtheid tussen de 80 en 400 kg/m3 worden het vaakst gebruikt voor modellen en kunstwerken. Blokmaterialen met een dichtheid tussen de 450 en 700 kg/m3 worden vooral toegepast voor pluggen en mallen voor enkelstuks producties. Toolingboards met een dichtheid tussen de 800 en 1700 kg/m3 worden gebruikt voor bijvoorbeeld hoogwaardige mallen voor serieproductie of persmallen. Hieronder vind u verschillende toepassingen.

 • Carbon prepreg delen
 • Composiet productie
 • Composietmallen
 • Gieterij/foundry patronen
 • Vacuümvorming
 • Mallen voor handlamineren
 • Maquettes
 • Schaalmodellen

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het bewerken van tooling blok gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Dat stelt ons in staat om met grote precisie pluggen en mallen te frezen. Hiervoor hebben wij speciale frezen, zodat we een zo hoog mogelijke oppervlakte kwaliteit kunnen halen bij het frezen van mallen. Naast mallen en pluggen frezen bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als hout en schuim CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

 • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
 • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
 • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw product te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op