Piepschuim frezen

Jules Dock Shaping kan voor u piepschuim frezen. Onze dienstverlening richt zich volledig op het CNC frezen van allerlei schuimsoorten. Piepschuim is een zeer breed inzetbaar materiaal waarbij alle 3D piepschuim vormen mogelijk zijn, van klein tot groot, middels onze CNC freesmachines. Met behulp van de freesmachine veranderd een simpel blok piepschuim in de meest grote kunstwerken, blowups of mallen. Zo hebben wij voor een klant 3 reuzen paddenstoel gefreesd van bijna 7 meter hoog! Piepschuim is zeer breed toepasbaar, daarom hebben wij ook een brede variatie aan klanten in allerlei soorten markten zoals kunst, interieur, bouw en infra, blowups en ga zo maar door. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd in piepschuim of neem voor meer informatie over piepschuim frezen contact met ons op.

 

Soorten Piepschuim

Het materiaal piepschuim kent vele benamingen waaronder Isomo, Tempex, Styropor en Airpop, maar staat voornamelijk bekend als EPS. EPS staat voor ‘expanded polystyrene’, wat geëxpandeerd polystyreen betekent. EPS is er in verschillende maten en dichtheden. Zo worden de hardere EPS varianten vaak gebruikt als goede basis voor pluggen en mallen en de zachtere varianten voor bijvoorbeeld kunstwerken of als isolatiemateriaal. Hieronder vindt u de verschillende soorten EPS die wij bewerken. Voor meer mogelijkheden in soorten EPS kunt u ons bellen of mailen.

  • EPS 60 (15 kg/m³)
  • EPS 100 (20 kg/m³)
  • EPS 150 (25 kg/m³)
  • EPS 200 (30 kg/m³)
  • EPS 250 (35 kg/m³)

 

Technieken

In onze fabriek in Dordrecht hebben we een uitgebreid machinepark aangelegd voor het piepschuim frezen en frezen van andere materialen. Voor het piepschuim frezen gebruiken wij één van onze drie CNC freesmachines. Met deze machines zijn wij in staat om piepschuim te frezen in zowel simpele 2D contouren als complexe 3D vormen. Geen vorm is ons te gek!

We bewerken dan ook piepschuim voor diverse markten en toepassingen. Uit piepschuim kunnen wij allerlei soorten objecten produceren zoals letters, cijfers, standbeelden, grote kunstwerken, mallen en ga zo maar door. Naast piepschuim frezen wij ook andere materialen zoals XPS en EPP van verschillende dichtheden met onze machines. Deze schuim materialen kunnen ook CNC gesneden worden in plaats van gefreesd. Grote en simpele vormen snijden wij met onze CNC gloeidraad machine die zeer geschikt is om schuim te bewerken.

 

Piepschuim frezen door Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het bewerken van piepschuim gevestigd in Dordrecht. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. Gezamenlijk of afzonderlijk stellen deze machines ons in staat om snel grote objecten uit schuim te frezen. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze snij- en freesmachines aangestuurd worden door computers. Zo kunnen wij met grote precisie uw piepschuim frezen en frezen tot in de kleinste details.

Naast piepschuim bewerken bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen we materialen als EPP, XPS, hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat wanneer wij piepschuim frezen. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Laat uw piepschuim frezen door Jules Dock Shaping! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op