Pluggen en mallen

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat voor u mallen en/of pluggen freest? Maak kennis met Jules Dock Shaping. Onze dienstverlening richt zich volledig op CNC frezen van mallen en pluggen. We zijn dus met recht een specialist te noemen in het produceren van mallen. Jules Dock Shaping produceert mallen en pluggen voor verschillende toepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan composietmallen voor hand lay-up, vacuüminjectie of prepreg composietproductie. Andere toepassingen waar wij mallen voor frezen is de vacuümvorm industrie, betonproductie en jachtbouw. Voor deze toepassingen worden mallen gefreesd uit EPS (geëxpandeerd polystyreen), tooling block of ander kunststof materiaal.

Mallen uit tooling block worden meestal gebruikt voor kleine series, deze kunnen tot hoogglans gepolijst worden afgewerkt voor diverse toepassingen. De afwerking van onze mallen wordt voorzien vanuit ons zusterbedrijf Jules Dock Composites, zij werken uw mal tot hoogglans af door gebruik te maken van een hoogwaardige DD lak, een lak die ook in de jachtbouw wordt toegepast. Dit zorgt ervoor dat uw product naadloos en zonder oneffenheden uit de mal komt bij productie. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd of neem voor meer informatie over het produceren van mallen en pluggen contact met ons op.

 

Technieken en materialen

Wij frezen pluggen en mallen uit allerlei verschillende materialen zoals PU (polyurethaan) boards, epoxy boards en MDF. Mallen en pluggen kunnen afgewerkt worden in diverse niveaus afhankelijk van de eisen en wensen van de klant. Mallen uit MDF zijn bijvoorbeeld voor toepassingen waar de oppervlaktekwaliteit niet hoogwaardig dient te zijn en dienen voor enkelstuks producties. Mallen geproduceerd uit een hoogwaardig epoxy board kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als gietmallen voor serieproductie. Hieronder vind u onze verschillende materialen waarvan wij mallen en pluggen produceren.

 • Kunststof blokmaterialen
 • Polyurethaan (PU) block
 • Epoxy block
 • Tooling pasta
 • Composiet
 • MDF
 • Multiplex
 • EPS
 • Voor meer mogelijkheden kunt u ons bellen of mailen.

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het frezen van pluggen en mallen gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Dat stelt ons in staat om met grote precisie pluggen en mallen te frezen. Hiervoor hebben wij speciale frezen, zodat we een zo hoog mogelijke oppervlakte kwaliteit kunnen halen bij het frezen van mallen. Naast mallen en pluggen frezen bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als hout en schuim CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

 • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
 • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
 • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw product te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op