Piepschuim snijden

Jules Dock Shaping kan voor u piepschuim snijden. Onze dienstverlening richt zich volledig op het CNC snijden van allerlei schuimsoorten. Piepschuim is een zeer breed inzetbaar materiaal waarbij alle 3D piepschuim vormen mogelijk zijn, van klein tot groot, middels onze CNC snijmachines. Met deze machine zijn wij in staat om snel en goedkoop grote piepschuim vormen te contour snijden of grote enkel gekromde 3D vormen te snijden. Met behulp van de freesmachine veranderd een simpel blok piepschuim in de meest grote kunstwerken, blowups of mallen. Zo hebben wij voor een klant complexe betonmallen CNC gesneden van piepschuim! Piepschuim is zeer breed toepasbaar, daarom hebben wij ook een brede variatie aan klanten in allerlei soorten markten zoals kunst, interieur, bouw en infra, blowups en ga zo maar door. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd in piepschuim of neem voor meer informatie over piepschuim snijden contact met ons op.

 

Soorten Piepschuim

Het materiaal piepschuim kent vele benamingen waaronder Isomo, Tempex, Styropor en Airpop, maar staat voornamelijk bekend als EPS. EPS staat voor ‘expanded polystyrene’, wat geëxpandeerd polystyreen betekent. EPS is er in verschillende maten en dichtheden. Zo worden de hardere EPS varianten vaak gebruikt als goede basis voor pluggen en mallen en de zachtere varianten voor bijvoorbeeld reclameobjecten, kunstwerken of als isolatiemateriaal. Hieronder vindt u de verschillende soorten EPS die wij bewerken. Voor meer mogelijkheden in soorten EPS kunt u ons bellen of mailen.

  • EPS 60 (15 kg/m³)
  • EPS 100 (20 kg/m³)
  • EPS 150 (25 kg/m³)
  • EPS 200 (30 kg/m³)
  • EPS 250 (35 kg/m³)

 

Technieken

In onze fabriek in Dordrecht hebben we een uitgebreid machinepark aangelegd voor het piepschuim snijden en snijden van andere materialen. Voor het piepschuim snijden hebben we een speciale gloeidraad machine die zeer geschikt is om piepschuim te bewerken. Met deze machines zijn wij in staat om piepschuim te snijden in zowel simpele 2D contouren als complexe 3D vormen. Wij snijden het piepschuim naar gewenste vorm, maar wanneer het product te complex is om het te snijden hebben wij de mogelijkheid om het te vervangen door piepschuim frezen. Wij beschikken over 3 CNC freesmachines met een groot bereik. Geen vorm is ons te gek!

We bewerken dan ook piepschuim voor diverse markten en toepassingen. Uit piepschuim kunnen wij allerlei soorten objecten produceren zoals letters, cijfers, standbeelden, grote kunstwerken, mallen en ga zo maar door. Naast piepschuim snijden wij ook andere materialen zoals XPS en EPP van verschillende dichtheden met onze machines. Deze schuim materialen kunnen ook CNC gesneden worden en zijn zeer goed te bewerken.

 

Piepschuim laten snijden door Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het piepschuim snijden gevestigd in Dordrecht. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. Gezamenlijk of afzonderlijk stellen deze machines ons in staat om snel grote objecten uit piepschuim te snijden. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze snij- en freesmachines aangestuurd worden door computers. Zo kunnen wij met grote precisie uw piepschuim snijden en snijden tot in de kleinste details.

Naast piepschuim bewerken bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen we materialen als EPP, XPS, hout en kunststof CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze machines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat wanneer wij piepschuim snijden. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Laat uw piepschuim snijden door Jules Dock Shaping! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op