Tooling pasta en modelpasta frezen

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat voor u mallen en/of pluggen uit tooling pasta/ modelpasta freest? Maak kennis met Jules Dock Shaping. Onze dienstverlening richt zich volledig op CNC frezen van modellen, mallen en pluggen uit tooling pasta. We zijn dus met recht een specialist te noemen in het bewerken van tooling pasta. Jules Dock Shaping produceert mallen, pluggen en modellen uit modelpasta voor verschillende toepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan vacuüminjectie voor composietproductie of pluggen voor composiet mallen.

Mallen uit tooling pasta worden meestal gebruikt voor kleine series, deze kunnen tot hoogglans gepolijst worden voor diverse toepassingen. De afwerking van onze mallen wordt voorzien vanuit ons zusterbedrijf Jules Dock Composites, zij werken uw mal tot hoogglans af door gebruik te maken van een hoogwaardige DD lak. Dit zorgt ervoor dat uw product naadloos en zonder oneffenheden uit de mal komt bij productie. Bekijk hier een aantal projecten die zijn uitgevoerd of neem voor meer informatie over het produceren van mallen en pluggen contact met ons op.

 

Technieken en toepassingen

Wij frezen pluggen, mallen en modellen uit verschillende pasta’s namelijk PU (polyurethaan) pasta en epoxy (EP) pasta. Met behulp van deze pasta’s wordt er een naadloos model gecreëerd die tot hoogglans kan worden afgewerkt. Onze mallen en pluggen worden opgebouwd uit een kern van EPS (piepschuim). Het EPS functioneert als drager voor de pasta en biedt een goede weerstand tegen vlaktedruk. Vervolgens wordt over het gefreesde EPS een verstevigende laag op basis van glasvezel en epoxyhars aangebracht. De laag zorgt voor veel stijfheid in de mal en is belangrijk voor een goede hechting met de volgende stap: het aanbrengen van de tooling pasta/modelpasta. De aangebrachte pasta wordt vervolgens nauwkeuring gefreesd om het uiteindelijke model te verkrijgen.

Het model gaat vervolgens naar de klant of ons zusterbedrijf Jules Dock Composites die het model verder afwerkt. Hierna kan het model voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals een plug ten behoeve van een composiet mal of als direct mal waaruit rechtstreeks een composiet product vervaardigd kan worden. Hieronder vind u verschillende toepassingen.

  • Carbon prepreg delen
  • Composiet productie
  • Composietmallen
  • Mallen voor handlamineren
  • Grote modellen

 

Over Jules Dock Shaping

Jules Dock Shaping is als specialist in het bewerken van modelpasta gevestigd in Dordrecht. Jules Dock Shaping is trots op haar uitgebreide en geavanceerde machinepark. In onze fabriek in Dordrecht hebben we drie CNC freesmachines staan en een CNC gloeidraad snijmachine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat betekent dat onze freesmachines aangestuurd worden door computers. Dat stelt ons in staat om met grote precisie tooling pasta / modelpasta te frezen. Hiervoor hebben wij speciale frezen, zodat we een zo hoog mogelijke oppervlakte kwaliteit kunnen halen bij het frezen van pasta. Naast het  frezen van pasta bieden wij nog enkele andere diensten aan. Zo kunnen wij materialen als hout en schuim CNC frezen. Ook kunnen we producten voor u nabewerken, u adviseren en modellen en tekeningen voor u optimaliseren. Onze freesmachines staan onder controle van vakkundige medewerkers. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi eindresultaat. Verder geniet u door te kiezen voor Jules Dock Shaping van de volgende voordelen:

  • Alle mogelijkheden qua vormen en omvang;
  • Vrijblijvende offerte binnen 72 uur;
  • Aantrekkelijke tarieven.

Vraag een offerte aan!

Kies voor Jules Dock Shaping om uw product te frezen! Vraag gerust meer informatie aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons bellen op +31 (0)85 065 31 45, een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Bel ons voor meer informatie Neem contact met ons op